Wiele z nas robi ten jakże znany, szybki i lubiany deser.
Większość używa do tego celu
rozpuszczonej galaretki/ek
śmietanę lub serek homogenizowany- ja zastąpiłam ten składnik mlekiem UHT 3.2 %
Proporcje :
200ml mleka
250 ml rozpuszczonej galaretki
Zmiksować na najwyższych obrotach miksera mleko, aż postanie piana a następnie dodać rozpuszczoną zimną galaretkę.
Czynność powtarzać tyle razy ile przyjdzie ochota
Deser jest niezwykle delikatny i puszysty i oczywiście dużo lżejszy niż w przypadku śmietany.
Warto wypróbować i porównać.
Smacznego
Ja robię z serkiem homogenizowanym ale muszę spróbować z mlekiem, bo to ulubiony deser mego męża
OdpowiedzUsuńJa właśnie zawsze też robiłam z serkiem, jak moja mama, ale tym razem w ramach eksperymentu zrobiłam z mlekiem i również bardzo smakował.
OdpowiedzUsuńpiękny deserek i pewnie smaczny :))
OdpowiedzUsuń